dijous, 29 de novembre del 2012


Properament...

Estem preparant noves seccions en procés en aquest blogger, amb l'objectiu d'enfocar nous objectius....anirem informant, quanta artesania entre els nostres socis !!!!!!!!!! 
AART.TEBRE

Carícies d'oli

Cosmètica 100% natural, elaborada de forma artesana amb base d'oli d'oliva verge extra de les nostres terres i plantes medicinals autòctones de recol·lecció silvestre.

 http://www.facebook.com/messages/caricies.doli

Iniciativa local, comerç de proximitat


Aquesta secció pretèn fer un seguiment dels negocis i productes que els nostres socis fan als seus tallers i mostrar-ho als lectors, futurs clients i compradors

dimecres, 28 de novembre del 2012

Tardes de posta a punt...

Ahir dimarts 27 de novembre de 2012 es va començar a fer una neteja dels mobles que de forma provisional ompliran la nova Seu d'AART.TEBRE, els mobles van ser traslladats el diumenge passat.
  

com els mobles son d'estils dispars varem decidir ,entre els socis presents el diumenge, que es pintarien de color blanc fent un efecte de decapé per aconseguir que les peces que exposaran els nostres socis llueixin millor !

primer es va treure la pols....n'hi havia moltíssima ! la nostra secre Ana en va respirar juntament amb els vapors del Xilacel (s'havia deixat la mascareta.....ejem)

després de recollir la pols , tapant el terra va venir la sessió de anti-xilòfegs per prevenir almenys un poc l'atac de carcomes.....



un cop donada la capa del tractament, es tancaren les portes i finalitzada la jornada !!!!!!!!!!!

Avui dimecres 28-11-2012 hi eren la Marisa Huguet i l'Ana Balart a la Seu , primer han anat a comprar escombra, fregona i poal de fregar....vaja fred i vent que feina !!!!! volant !!!!!!!!!!!!!!! 

i un cop a la seu han començat a donar una capa de segelladora per començar a fer pintura decorativa als mobles....fa bona pinta oi??????



i per avui ja prou, amb pels de loques, han marxat cap als cotxes i cap a casa!!!!!!!!! han arribat sanes i estalvies a les seves cases.....pfffffffffffff .....quin vent !




Amb mans artesanes

La Marisa Huguet ens ha fet arribar per correu electrònic els cursos que farà juntament amb un altra artesana de l'associació d'AART.TEBRE la Teresa Pallarés. 



26 de novembre de 2012


Es comunica als socis, que vam estar presents a l’acte dels lliuraments dels guardons de Mestre Artesà2012, que  va tindre lloc al Palau de la Generalitat, el dilluns 26 de Novembre, a dos quarts de set de la tarda.
L’ associació va anar a donar recolzament i fer acte de presencia, en  l’atorgament  del diploma de Mestre Artesà a Emilio Arbonès Marqués.
Dels 19 guardonats el nostre Emili va ser el segon a sortí, anava amb vestit i corbata, feia un pam de goig!!!!!!!!!!!
L’acte el va presidir  el Conseller, F. Xavier Mena responsable de l’àrea d’Empresa i Ocupació i va anar en representació del President de la Generalitat, que no va poder assistir per motius d’agenda .
 A l’acte també hi era el director General de Comerç  Sr. Recasens i el  d’ Empresa, el gerent el senyor Miquel Rodríguez de CCAM va ser qui va anomenar els guardonats, després  de donar tots els diplomes va fer un parlament el Sr. Recasens i va tancar el Sr Mena l’acte.
Un petit refrigeri al pati del Tarongers va finalitzar en bona tertúlia.
Crec que es molt important que la nostra associació estigués present  no tan sols per  haver col·laborat a aconseguir un altre Mestre Artesà dins del panorama Català  si no també  es una fita important per AART.TEBRE , fa que estiguem presents dins del panorama de l’artesania de Catalunya.
Agrair el recolzament  i esforç de tota la junta, agrair als socis la confiança que han dipositat  en nosaltres.

Salutacions
Goro, president AART.TEBRE



dilluns, 26 de novembre del 2012

Veritat...


per als Artistes....


Participació a THE CRAFTROOM

Benvolguts/des,
De divendres, 30 de novembre, a diumenge, 2 de desembre, tindrà lloc al pavelló 8 del recinte firal de Montjuïc la fira The Craftroom, com a cloenda de la Setmana d'Artesania de Catalunya. Us adjuntem la invitació i el programa d'activitats  que el nostre soci Óscar Espinós ens ha fet arribar per correu.
Podeu trobar més informació i el monogràfic dedicat a la Setmana d'Artesania de Catalunya al següent vincle:




 

diumenge, 25 de novembre del 2012

Trasllat de mobles a la Seu Nova

Feia a les nou del matí una micona de fresca, però amb les passes fetes desde la Seu nova fins a l'edifici dels Josepets aquesta ha desaparegut i el matí s'ha passat ràpidament amb colors de cara roginosos i dolorits els músculs  a conseqüència de l'esforç de pujar i baixar escales agafant les peces que ens han cedit per a moblar la nova llar d'artesans AART TEBRE, ens ho hem passat bomba, rient, malaïnt els escalons, bufant, descançant, anècdotes....agafant forces amb el cafetó i tallats acompanyats de dolces galetes que com ha dit la Marisa Huguet, l'han traslladat a l'infancia.....la veritat es que ha estat molt bé, GRACIES ALS VOLUNTARIS QUE AMB EL SEU ESFORÇ  han fet possible, en el dia d'avui,  un primer contacte amb la nova decoració i disposició de la Seu, ara tocarà acondicionar estanteries, taules i armaris, donant-los color  per canviar la seva imatge !!!!!!!!!! us deixem les fotos d'aquest grup de socis voluntaris. Goldero, Goro, Josep Papasseït, Raquel Serres, Joan Iniesta, Joan Pegueroles, Marisa Huguet, Ana Balart i Agustí Torres ( un voluntari forani d'aart tebre però amb una gran capacitat de col·laboració)
 





divendres, 23 de novembre del 2012

Mestre artesà Emili Arbones


En un dia com avui, on aquesta entitat sense ànim de lucre avança cap a un futur on les ganes de superació i millora està aconseguint nous avenços , et volem felicitar per la teva labor dins l’artesania.  

Amb la desaparició del bestiar de les feines del camp, com a baster has tingut que adaptar la teva feina a altres necessitats. Avui dia, la pagesia ja no utilitza el bestiar per conrear les terres i els traginers ja no fan serveis comercials amb animals.

Per aquesta raó, els basters com tu , han hagut d'adaptar el seu ofici a la demanda actual, més dirigida a l'oci. 

Emili, t’agrada treballà amb les mans i sabem que la teva feina et fa sentir realitzat, des de el 28 anys que fas aquest ofici i que com molts dels que som aquí presents no pots fer pagar les hores que realment passes amb cada peça i que de vegades l’artesania no està prou valorada...per tant des d’ aquesta associació et volem donar les gràcies per fer d’aquest ofici artesania.

I que es un gran honor felicitar-te i comptar amb un mestre baster dins la nostra entitat.

10a Mostra de Folklore Popular Tortosa 2012


La secretaria de l'associació  AART.TEBRE Ana Balart ens ha fet arribar aquesta informació, on ella posarà paradeta mostrant els seus treballs, de igual forma ho faran també Goro i Joan Iniesta

1ª Jornada tècnica de desenvolupament rural a la Sênia



El nostre vicepresident 2 Manel Serra de l'associació AART.TEBRE ens ha enviat aquest cartell, on ell i Caricies d'oli participen exposant els seus treballs