divendres, 12 d’agost del 2011

OBJECTIUS D'AART.TEBRE

Els objectius principals d'aquesta associació son:

  1. Promoure els oficis artesans amb totes les seves formes possibles, entenet que el treball d'ofici, creatiu, passa per recuperar i actualitzar les formes tradicionals, però també obrint pas a oficis de nova creació. 
  2. Col.laborar amb la promoció dels artesans a nivell local de les Terres de l'Ebre, tant per aconseguir incentius per fires monogràfiques o multisectorials, promoció dels productes i segell de qualitat de l'artesania Ebrenca.
  3. Contribuir en la formació i el foment de nous artesans i recuperar o recercar documentació artesanal de les comarques de les Terres de l'Ebre.

PARTICIPACIÓ A LA FESTA DEL RENAIXEMENT DE TORTOSA 2011

Enguany en la Festa del Renaixement de Tortosa, concretament a l'Escola Oficial d'Idiomes, l'ajuntament ha cedit aquest espai a l'Associació d'Artesans de les Terres de l'Ebre. Realment l'espai ha estat magnífic per presentar alguns dels artesans que hem participat. La Mostra ha tingut una gran afluència de públic el quals han pogut presenciar la tasca que fem els artesans de la zona i també comprar els nostres productes autenticament artesans. Us presentem una relació de fotografies de tots els artesans participants a la Festa del Renaixement i esperem que l'any vinent ens tornin a convidar.

NEIX L'ASSOCIACIÓ D'ARTESANS DE LES TERRES DE L'EBRE

El director territorial d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Monclús, acompanyat del delegat del Govern, Lluís Salvadó, i del president d’aquesta nova entitat, Gregorio Serrano, van presentar el dia 11 de novembre de 2010 a la Cambra de Comerç de Tortosa aquesta associació (AART.TEBRE), que s’ha creat amb la voluntat de treballar per a millorar l’artesania culturalment, innovar, crear una xarxa de comunicació interartesanal com també amb d’altres sectors, millorar la seva vessant comercial i fer que esdevingui un sector fort a les Terres de l’Ebre
 
Artesania Catalunya, del Consorci de Comerç Artesania i Moda (CCAM), ha impulsat diversos projectes a les Terres de l’Ebre com els Oficis Singulars de la Pauma i també de la Fusta de la Sénia; les fires monogràfiques com Pinellart del Pinell de Brai, Mestràlia de Campredó, Fibres Vegetals de Mas de Barberans, Terrissa i Ceràmica de La Galera i la Fusta i el Moble de la Sénia. Alhora, també ha presentat la iniciativa “Empremtes de Catalunya” a Tortosa, actuacions que tenen per objectiu potenciar i promocionar el sector artesanal de la zona

Aquest treball en la promoció de productes artesans i la revalorització dels oficis ha contribuït de manera determinant en el naixement d’aquesta nova associació. D’aquesta manera l’associació vol ser un canal de comunicació entre els artesans i les institucions, donant veu als artesans, donant a conèixer les seves inquietuds i les accions dirigides a l’artesania que s’impulsen des de les institucions, per tal que tinguin un impacte i una major difusió entre els artesans de la zona.